MagazinManşet

Mutemadiyen Yeni Nesil Eğlence

Merak etmeyin, size Z kuşağının değişen eğlence kültüründen bahsetmeyeceğim.

Ki, 5-6 bin gencin tek düze bir DJ müziği eşliğinde sabahlara kadar nasıl eğlendiklerine tesadüfen şahit olup hayretler içinde kaldığımı hatırlıyorum.

Ama benim bahsedeceğim konu farklı.

Malum, hayat pahalılığı her sektörü derinden etkiliyor.

Hayat pahalılığından etkilenmeyen mi var?

İş adamı da etkileniyor, genel müdür de etkileniyor, CEO da etkileniyor.

Onların etkilenmesi eğlence sektörünün de değişmesine neden oluyor.

Özellikle canlı müziklerin olduğu sanatçılı eğlencelerin azalmasına neden oluyor.

Artık sanatçılı canlı müziklerin olduğu eğlence mekanları, eskiden olduğu gibi haftanın 4-5 gecesi müşterilerine program sunmuyor.

Sanatçıların ve orkestraların aldığı yüksek ücretler nedeniyle canlı müzik eğlence mekanları da yeni düzene ayak uydurmaya başladı.

Artık eğlence mekanları, canlı müzik yerine DJ müziği ya da popüler müziklerin çalındığı yeni nesil eğlence merkezlerine evrilmeye başladı.

İş dünyasının patronları yerine onların çocuklarının ve gençlerin rağbet ettiği bu mekanların sayısı, İstanbul’da hızla artmaya devam ediyor.

* * *

“Yeni nesil meyhane” olarak adlandırılan bu eğlence mekanlarının en popüler olanlarından biri olan Ortaköy’deki Mütemadiyen, son dönemde adını sıkça duyurmaya başladı.

Özellikle cuma ve cumartesi akşamları eğlence sevenlerin uğrak mekânı haline gelen Mütemadiyen, gerek müşterileri için özel olarak hazırlattığı mezeleri ve çalınan popüler müzikleriyle dikkat çekiyor.

mutemadiyen.jpeg

Daha önce eğlence dünyasının çeşitli alanlarında faaliyet göstreren  Taylan Çorta’nın yatırımcılığını üstlendiği, medya ve iş dünyasının yakından tanıdığı Eren Şar’ın işlettiği Mütemadiyen, sanatçılı ve canlı müzikli eğlence yerine yeni nesil eğlenceyi tercih edenlere hitap ediyor.

Gündüzleri restoran olarak hizmet veren Mütemadiyen’de, özellikle Hint mutfağından çok özel lezzetler müşterilere sunuluyor. Gün boyunca müşterilerinin damak zevkine hitap eden mekân, akşamları da eğlence severlere hizmet ediyor.

Doğum günleri ve şirket kutlamaları gibi özel günlerde de tercih edilen yeni nesil eğlencelere katılanlar, popüler müzik eşliğinde eğlencenin zirvesine çıkıyor. Müşterilerinin eğlenmesi için her türlü detayı düşünen Mütemadiyen’de gecenin ilerleyen saatlerinde oryantal eşliğinde danslara da yer veriliyor.

* * *

Yeni nesil eğlence mekanlarının en popüler olanlarından biri de Beşiktaş’taki Farazi Bosphorus.

Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş yerleşkesinin hemen yanı başında olan Farazi Bosphorus, DJ performans, oryantal show, darbuka show ve Farazi show ile müşterilerine sınırsız eğlence sunuyor…

Eğlence dolu unutulmaz bir gece yaşamak isteyen gruplar için farklı eğlenceleri aynı mekânda buluşturmayı başaran Farazi Bosphorus, İstanbul Boğazı manzarasıyla da müşterileri cezbediyor.

Yıllardır işlettiği mekanlarla kalite konusunda haklı bir üne sahip olan Metin Mert’in sahibi olduğu Farazi Bosphorus, gün içerisinde restoran olarak hizmet verirken akşam üstü konsept değiştirip gecenin ilerleyen saatlerine kadar DJ performansıyla müşterilerini eğlendiriyor.

Zaman zaman talep üzerine canlı müzik ve sanatçıları da ağırlayan Farazi Bosphorus, doğum günleri ya da firmaların özel geceleri için de ayrı programlar yapıyor.

Müşterilerinin damak zevkine de hitap etmeyi ihmal etmeyen Farazi’de mesleğinin usta aşçılarının hazırladığı değişik yörelerin lezzetlerine de yer veriliyor.

* * *

Başta da söylediğim gibi İstanbul gece hayatının eğlencesi artık değişti.

Yeni kuşağa göre değil belki ama vatandaşın eğlence için ayırdığı ekonomiye göre değişti.

Bu yüzden yeni nesil eğlence mekanları da her geçen gün arttı.

Şimdi mesele, yeni nesil eğlence mekanları arasında seçim yapmakta.

Evet, eller havaya kalkacak ama cebe girerken de korkulmayacak.

Belki ünlü sanatçılar izlenmeyecek ama sonuna kadar eğlenilecek.

En çok da eğlenirken ön masada mı yoksa arka masada mı olduğunuz fark etmeyecek.

Haydi şimdi bütün eller havaya

 

Haber: Erol Işık magazinkolik.com

İlgili Haberler